Maak kennis met Holon

Holon
‘iets dat tegelijk geheel en apart is’

Şaban Ol, Maarten Davidse en 12 vluchtelingen en migranten presenteren u Holon.Een interdisciplinaire voorstelling waar de herinnering centraal staat.

Wat gaan we doen
In Holon gaan een professionele theatermaker en een beeldend kunstenaar in samenwerking met ongedocumenteerde migranten en vluchtelingen (de spelers) van het Wereldhuis een interdisciplinaire voorstelling maken. In deze voorstelling staat het verhaal van de spelers centraal. In het traject naar de voorstelling krijgen de spelers door middel van workshops tools om hun verhaal in een theatrale en beeldende vorm te vertellen. In het project werken we niet top down maar samen met de spelers. Ze gaan op zoek naar hun eigen kunstenaarschap. Volgens ons is kunst een manier is om jezelf te ontwikkelen. Kunst geeft daarnaast ook inzicht in en een andere kijk op het leven en de samenleving. De beeldend kunstenaar maakt tijdens het repetitieproces een kunstwerk waarin de verhalen van de spelers en het publiek samen kunnen komen tijdens of na de voorstelling. De voorstelling zal een dialoog aan gaan met het publiek.

Waarom deze voorstelling?
We willen de spelers een podium geven om hun verhaal te delen en het publiek de kans geven om er onderdeel van te zijn. Het is volgens ons belangrijk om open te staan voor elkaar en elkaar te leren kennen. We delen zoveel met elkaar, een buurt, een straat, een regenbui, een warme dag in het park, een toekomst en herinneringen. We hoeven elkaar alleen nog te ontmoeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s